duminică, 13 noiembrie 2011

Supraproductia


Pentru prima oara in istorie omenirea se confrunta cu o imensa problema economica "Supraproductia"asta inseamna ca in momentul de fata, in tarile dezvoltate si in curs de dezvoltare exista mai multe produse pe piata decat consumatori.
  Faptul ca ele nu ajung la toata lumea este un inconvenient care isi va gasii rezolvarea intr-un viitor nu prea indepartat.
  Cauza principala a supraproductiei este "Automatizarea" care datorita exploziei stiintifice din ultima jumatate de secol a luat-o cu mult inaintea economistilor si analistilor economici.
  Pur si simplu acestia nu au mai reusit sa tina pasul.
  Tocmai de aceea specialisti in marketing au inventat un alt motiv pentru a-l determina pe consumator sa aleaga un anumit produs “Satisfactia” astfel cumparatorul nu mai ia sticla de bere din raft doar pentru ca ii este sete ci pentru ca ii satisface nevoia de apartenenta la un grup de prieteni, el nu mai da banii doar pe bere ci si pe satisfacerea unei nevoi psihologice cu alte cuvinte, produsele din ziua de astazi contin o substantiala incarcatura psihologica multe persoane lasandu-se infuentate in primul rand de particularitatea psihologica si abia apoi de cea principala reala a produsului pe care il achizitioneaza.
  Pe multe produse fabricate in occident scrie “Garantie pe satisfactie 100%”.
  Aceasta inseamna ca producatorul iti garanteaza ca iti returneaza toti banii daca nu esti multumit de produsul sau, iar multumirea unui om pare ceva atat de relativ nu-i asa?
  De unde stie producatorul ce-mi face mie placere te intrebi?
  Ei bine este foarte simplu....chiar de la tine!
  Cand returnezi produsul care nu ti-a placut si tii se dau banii inapoi, trebuie sa completezi un chestionar in care expui motivul pentru care ai luat aceasta decizie.
  Specialisti companiei aduna motivele de la toti clientii care au returnat produse si constata statistic ce probleme are produsul respectiv, iar cei care se ocupa cu fabricarea lui, fac schimbarile care se impun.
  Si acest lucru se intampla in numai cateva saptamani.
  Gandeste-te doar la banala pasta de dinti...exista una care albeste dinti alta care improspateaza respiratia una care le include pe toate si asa mai departe, si toate pe langa faptul ca spala dinti satisfac si o nevoie psihologica, sa te faca sa te simti confortabil in mojlocul semenilor tai.
  Cum sa se descurce un consumator intr-o asemenea nebunie?
  Ei bine este foarte simplu devenind “PROSUMATOR”
  Produci bani in timp ce consumi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu