joi, 6 octombrie 2011

Mineral Make-up


NOU!!!!!!!!
 Sonya Aloe Mineral Make-up

Sonya Aloe Mineral Make-up este o creaţie modernă ce aparţine clasei produselor cu care se poate realiza baza de machiaj.
Se prezintă ca o pudră, dar îndeplineşte concomitent rol de corector-anticearcăn, fond de ten, pudră de fixare, pudră bronzantă sau fard de obraz, datorită formulei sale polivalente „3 în 1”.
Forma standard a produselor de machiaj mineral este pudra fină, cu textură mătăsoasă, uşoară şi integrare rapidă în piele, senzaţie plăcută de prospeţime şi confort.
Sonya Aloe Mineral Make-up Natural # 308, Amber # 309 sau Caramel # 310

Ce este, de fapt, machiajul mineral?
Machiajul mineral îşi are originea în timpuri străvechi; există dovezi ce arată că, încă din preistorie, ambele sexe s-au folosit de “culori de pământ” pentru a-şi picta trupurile, utilizând ca bază de machiaj pudre mai mult sau mai puţin fine, obţinute din minerale mărunţite, pisate; în anii 1960-1970 aceste materii prime au revenit în atenţie ca reacţie la folosirea în industria cosmetică a unor ingredient dăunătoare sănătăţii şi de atunci au devenit o prezenţă relativ stabilă pe piaţa de profil.
Dacă opţiunea dumneavoastră se îndreaptă către machiaj mineral, trebuie să ştiţi că multe companii comercializează produse ce conţin(parţial) ingrediente minerale; trebuie să vă asiguraţi că produsul prezentat ca “mineral make-up product” are sau nu dreptul la această titulatură, mai exact dacă pe lista sa de ingrediente sunt enumerate doar substanţe minerale obţinute din natură! Atenţie, un produs mineral conţine în jur de 10 ingrediente!
Reţineţi, deci, că machiajul mineral se realizează cu produse ce conţin doar ingrediente minerale, fără parfum, conservanţi sau aditivi chimici, mai exact minerale sterilizate si pulverizate în pudre foarte fine,
micronizate, amestecate cu o mare varietate de pigmenţi naturali anorganici (substanţe din regnul mineral); acestea nu întreţin dezvoltarea bacteriilor şi microbilor la nivelul tenului, produsului sau ustensilelor. Dintre ingredientele pe care trebuie să le conţină un produs de calitate enumerăm: oxidul de fier, oxidul de zinc, dioxizii de titan şi mica (respectiv dioxid de siliciu).
Machiajul mineral standard se găseşte sub formă de pudră, motiv pentru care nu necesită stabilizatori şi/sau emulgatori. Conţine ingredient cu proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi de calmare (oxid de zinc, dioxid de titan), capabile să estompeze ridurile (silica,dioxid de titan, mică transparentă) şi să
protejeze pielea de ultraviolete (dioxid de titan,amidon de porumb).
Machiajul mineral nu foloseşte coloranţi pentru pigmentarea pudrelor, ci oxizi de fier; pentru obţinerea unor tonuri vibrante se folosesc carminul sau lapis lazuli.
Produsele din categoria bază de machiaj conţin factor de protecţie natural (majoritatea posedă SPF 15) şi reflectă lumina, oferind concomitent luminozitate chipului.
Există diferenţe între machiajul mineral şi machiajul cu minerale?
Da, există. Produsele minerale de machiaj nu conţin substanţe sintetice (conţin doar minerale
pure), iar produsele de machiaj cu minerale conţin ingrediente minerale şi anumiţi filleri, conservanţi, substanţe de legătură şi omogenizare sau alte ingrediente tratate chimic.

Care sunt avantajele acestei clase de produse?
- aceste produse conţin foarte puţine substanţe procesate chimic, fiind tolerate mai bine de persoanele cu piele sensibilă, alergică, cu piele/ten uscat, sensibil, iritabil sau fragilizat etc.; produsele sunt noncomedogenice,nonacneice şi hipoalergenice, nu blochează porii; pot fi aplicate după microdermabraziune, peeling chimic, laser sau gomaj, adică în toate situaţiile încare pielea este iritată, traumatizată, inflamată, descuamată sau prezintă prurit,rozacee, predispoziţie la acnee;
- machiajul mineral este certificat şi aprobat de medici, esteticieni, dermatologi, fiind recomandat postoperator în urma tratamentelor cosmetice faciale sau la pacienţii care au fost trataţi pentru cancer cutanat;
- puterea de acoperire şi aspectul final sunt lejere, tenul/pielea transpar prin straturile de produse, iar machiajul nu este perceput ca o mască;
- estompează ridurile fine din zona periorbitală şi periorală datorită capacităţii de a reflecta lumina;
- unele pudre minerale contribuie la ameliorarea aspectului tenului (titan, aur, zinc, magneziu, aluminiu) şi conferă o aură „strălucitoare”, aspect radios;
- conferă protecţie solară (oxidul de zinc, oxidul de titan, oxidul de aluminiu) împotriva radiaţiilor UVA/UVB;
-  machiajul mineral se menţine convenabil de-a lungul orelor (afirmaţia „poţi dormi cu el” nu trebuie înţeleasă în sensul - denaturat - în care este interpretată de unele persoane, care susţin că „face atât de bine tenului în timpul nopţii”, încât nu ar trebui înlăturat prin demachiere-tonifiere la finele zilei…);
- machiajul mineral este ecologic, ingredientele sale sunt prietenoase cu mediul din care provin;
- produsele cosmetice minerale sunt rezistente la căldură şi în mediile cu umiditate ridicată;
- o singură pudră minerală poate fi utilizată atât ca fond de ten, corector, pudră de fixare, cât şi ca fard de pleoape, fard de obraz, pudră bronzantă etc., folosind pensulele adecvate şi diverse trucuri.

 Când alegem un machiaj mineral şi când unul convenţional, clasic?
Multe dintre noi necesită un machiaj elaborate pentru a dobândi un aspect impecabil al tenului, iar rutina aplicării machiajului convenţional include pregătirea tenului, realizarea bazei de machiaj, iluminare, umbrire, machiajul feţei, corectarea formei sprâncenelor, machiajul ochilor, al buzelor…

Machiajul mineral:
-        ne demonstrează că mineralele pure reprezintă soluţia pentru a câştiga timp şi a diminua efectele îmbătrânirii cutanate.
-       îşi datorează parţial efectul interacţiunii sale cu lumina, pe care o reflectă, refractă şi difuzează datorită dioxidului de titan prezent în formulă. Astfel, se creează un efect focus, un joc de lumini şi umbre ce conferă un look sănătos, tineresc.
-       oferă posibilitatea de a mixa categorii de produse ce au la bază aceleaşi ingrediente, oferind o aplicare uniformă, rapidă, perfectă, omogenă, fără riscul unui aspect prea încărcat.-
-       poate fi aplicat uimitor de simplu pe toate tipurile de suprafeţe cu proeminenţe sau adâncituri, fără a irita şi fără a se aglutina în pliuri. Secretul? Prezentarea sub formă de pudră ultrafină şi aplicarea cu mişcări circulare, ample, delicate, pentru uniformizare.
Experienţa personală mă îndeamnă să affirm că mineral make-up reprezintă o alternativă pentru realizarea rapidă, uşoară a unui machiaj natural desăvârşit cu tentă uşor bronzată la o persoană cu piele relativ normal şi ten fără imperfecţiuni majore.
De asemenea, ştiind că formularea produselor din Sonya Colour Collection s-a realizat pe baza unor ingrediente naturale extrem de importante pentru vitalitatea pielii, pledez pentru superioritatea formulelor dovedită de performanţele probate de trecerea timpului care au alăturat ingrediente precum Aloe vera, fitelene (extracte marine), antioxidanţi, extract de muşeţel, ulei de avocado… substanţelor identice cu cele prezente în produsele pentru machiaj mineral: dioxid de titan, oxizi de fier, oxid de aluminiu.

Care sunt atu-urile noului produs Sonya® Aloe Mineral Makeup?
-       Textură diafană, ce alunecă foarte uşor, netezeşte chipul, diminuează aspectul porilor şi conferă tenului confort şi o luminoasă strălucire…
-        Formulă polivalentă „3 în 1”, cu omogenizare facilă, menţinere impecabilă şi finisare transparent-naturală, modernă…
-       Ingrediente valoroase şi tehnologie de vârf (micronizare), ce furnizează cele mai mici şi mai fine particule posibil de întâlnit (fără a provoca îngrijorări legate de nanotehnologii), care îşi menţin stabilitatea cromatică şi aspectul uniform pe toată durata zilei: oxid de zinc, dioxid de titan, oxiclorură de bismut, extract din ulei de Aloe vera, vitamina E…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu