vineri, 23 septembrie 2011

Ginkgo biloba


Intretineti-vã creativitatea cu Ginkgo biloba, legendarul "tonic al creierului", datând de peste cinci milenii! Forever Ginkgo Plus este o combinatie unicã de patru plante chinezesti. Extractului din frunze de Ginkgo biloba, componentul principal, i-au fost asociate renumite ingrediente vegetale din China: Ganoderma din ciuperci Reishi, fructe de Schisandra si Fo-ti uscat cu efecte vindecatoare.

Se cunoaste faptul cã Ginkgo este cel mai vechi arbore care a supravietuit. Acesti arbori trãiesc incredibil de mult (deseori peste 1000 de ani) si sunt extrem de rezistenti fatã de ciuperci si insecte. Ginkgo biloba este unul din cele mai cunoscute (accesibile) suplimente nutritive disponibile în Europa si America de Nord. 

Extractul din frunze de Ginkgo biloba contine flavonoide si terpenoide care cresc rezistenta capilarelor. De asemenea, actioneazã ca antioxidant. S-a dovedit cã ginkgo îmbunãtãteste circulatia cerebralã, ceea ce îl face un remarcabil "tonic al creierului". 
PREZENTARE AMANUNTITA : 
     Forever Ginkgo Plus, un extract obtinut din frunzele de Ginkgo Biloba, este renumit datorita proprietatii de a contribui la o mai buna functionare a creierului, la o stimulare a memoriei si a acuitatii mentale.
Componente principale :
« Extract standardizat natural de flavonoide/terpenoide din frunze de Ginkgo Biloba
« Extract natural din ciuperca Reishi (Ganoderma Lucidium)
« Extract natural din boabe de Schisandra (Schisandra chinesis)
« Remediul Foti (preluat dinmedicina traditionala chineza)
Actiunea principala a extractului natural din frunze de Ginkgo Biloba este aceea antioxidanta directa asupra neuronilor, de aceea si-a castigat si numele de “hrana mintii”.
De asemeni acest extract favorizeaza buna oxigenare a celulelor, are efect antidepresiv si antistres, imbunatateste functionarea creierului, determina cresterea memoriei si acuitatii vizuale.
Cercetatorii au stabilit ca in Ginkgo sunt doua grupe de substante foarte eficiente in buna functionare a creierului :
·              Flavonoide – (flavone, biflavone,flavonoli) – cu efect antioxidant, care lupta impotriva radicalilor liberi din organism.
·              Terpenoizi - (ginkgolide) – care functioneaza si ca anticoagulanti, favorizand o mai buna circulatie sanguina.
Ca antioxidant, Ginkgo se adreseaza in special neuronilor creierului uman supusii schemiei (lipsei de oxigen). O data cu inaintarea in varsta, organismul incepe sa piarda apa si alte lichide esentiale. Scaderea volumului de lichide din membranele celulare poate fi cauza majora a declinului functionarii creierului,consecinta a inaintarii in varsta. Extractul de Ginkgo Biloba, prin capacitatea sa antioxidanta contribuie la protejarea membranei celulelor neuronale fata de efectul de distrugere al radicalilor liberi.
De asemenea, el favorizeaza si recuperarea creierului dupa distrugerea provocata de lipsa oxigenului, protejand celulele nervoase de distrugerea cauzata de arteroscleroza. Trebuie mentionat efectul de ameliorare a functionarii creierului, cresterea vitezei de transmitere a informatiilor prin celulele nervoase. Efectul antistres si antianxietos este benefic in ceea ce priveste sistemul cardiovascular.
Confera celor care sufera de claudicatio intermittens (irigarea inadecvata cu sange a picioarelor, ceea ce determina dureri la nivelul gambelor in timpul mersului),marirea capacitatii de a umbla, contribuie la cresterea irigarii sanguine a acestor zone si trebuie amintite beneficiile aduse celor care sufera de ameteli, de simptome aka sindromului premenstrual, sau impotenta (stimuleaza functiile sexuale).
Ciuperca Reishi (Ganoderma Lucidum) este cunoscuta in China datorita proprietatilor de stimulare si reglare a metabolismului, de favorizare a circulatiei sanguine, fiind denumita si « elixiral vietii » datorita reputatiei pe care o are in tarile asiatice de remediu tonic de prelungire a vietii. Dintre multiplele ei efecte benefice,semnalate de oamenii de stiinta, amintim cateva :
-               Favorizeaza circulatia sanguina
-               Combate convulsiile
-               Antialergic, antiinflamator
-               Regleaza nivelul glicemiei
-               Scade nivelul colesterolului
-  Intareste sistemul imunitar prin anihilarea radicalilor liberi
-               Relaxeaza muschii cardiaci
-               Usureaza simptomele astmului
-               Stabilizeaza tensiunea arteriala
-              Favorizeaza circulatia sanguina la  
nivelul creierului
-               Scade retentia de lichide
-               Creste metabolismul
-               Inlatura oboseala  
Schisandra (Schisandra Chinesis), planta cataratoare, face parte din familia Magnoliacee si este folosita in intragime (tulpina, frunze, fructe si seminte) ca specie fundamentala de medicina traditionala chineza, in numeroase afectiuni. Mentionam dintre efectele principale ale extractului :
-               Scaderea transaminazei piruvic glutamice provocata de hepatitele virale
-               Activeaza glicogeneza
-               Stimuleaza sistemul nervos central
-               Regleaza functiile sistemuluicardiovascular
RemediulFo-ti este cunoscut inChina ca :
-               Remediutonic, regenerant
-               Previne incaruntirea parului si aparitiacelorlalte semen ale imbatranirii premature
-               Remediu in cresterea fertilitatii si in mntinereafortei si a vigorii
-               Antitumoral
-               Protejeaza impotriva bolilor cardiace prin prevenirea coagularii sangelui si prin scaderea presiunii sanguine
 
Recomandari :
§         Accidentvascular cerebral
§    Colsterol marit
§    Ateroscleroza
§    Depresii,probleme psihice
§    Stres,oboseala cronica
§    Ulcer gastroduodenal
§    Tulburaride memorie
§    Antidepresiv, anxiolitic 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu