marți, 20 septembrie 2011

Istoria si Aloe vera

Planta de aloe vera folosita de Solomon, Alexandru cel Mare, Marco Polo

De-a lungul timpurilor, legendarul Solomon despre care este mentionat in Biblie si Alexandru cel Mare au folosit si ei aceasta planta, pe care au apreciat-o extrem de mult, pentru ingrijirea personala a pielii si pentru tratamente. Mai tarziu s-au gasit insemnate in Orient, utilizarea Aloei de catre Marco Polo. Congresul Spaniol a descoperit multi-eficienta plantei de aloe, care a fost exportata din America de Sud in Europa in mari cantitati pe tot parcursul secolului al saisprezecelea, planta de aloe devenind o mare parte din baza medicamentelor diverse.

Acum se pot valorifica toate beneficiile aduse de Aloe Vera. Fabricantii americani sunt mandri de o larga varietate a produselor de baza pentru frumusete si ingrijire a pielii, precum si diverse bauturi extrase din Aloe Vera. Fiecare produs de ingrijire a pielii si bauturile de Aloe precum aloe vera gel, sunt de cel mai inalt nivel posibil al calitatii disponibil pe piata de astazi. Majoritatea plantele utilizate de la Aloe Vera in SUA sunt din produsele cultivate in Califonia de Sud in climat insorit si fara a se folosi verun pesticid. Dupa recoltare,fiecare frunza de aloe vera este prelucrata in parte. Dupa stabilizarea gelului de Aloe Vera, acesta este combinat cu cele mai bune emoliente disponibile pentru a ajuta la conservarea si restaurarea substantelor naturale esentiale pentru o piele sanatoasa.



Marturii din vechime despre aloe vera

Aloe Vera: The Miracle Adjurvedic al plantelor

Aloe Vera a fost unul dintre cele mai importante plante folosite în medicina populara. Egiptenii o mentioneaza ca fiind "planta nemuririi" si au inclus-o printre lucrurile de sfintenie puse in sarcofagul faraonilor. Foarte multe cazuri si mari beneficii de vindecare cu aloe vera au fost recunoscute în India antica, in China, Greacia, in civilizatia romana precum si in alte vechi civilizatii. Aloe vera a fost si este în mod traditional folosita pentru a vindeca ranile, scapa de mancarime si umflare, si mai este recunoscuta si pentru proprietatile ei anti-inflamatorii si proprieti antibacteriene.
aloe vera

Aloe Vera, sau Ghrit Kumari în vechea limba sanscrita, este un membru al familiei liliaceelor si este foarte asemănătoare cu planta de cactus in caracteristicile sale. Aloe vera este o planta inalta de pana la 2 picoare cu frunze suculente, largi la baza si care se subtiaza spre varfuri, iar la extremitatile frunzelor au dispusi dinti (tepi) de-a lungul intregii frunze. In urmatoarele articole din acest blog vom scrie detalii despre cateva produse pe baza de aloe vera si cei dintre cititprii blogului care vor sa contribuie la dezvoltarea acestui subiect ii rog sa dezbata lagat de aloe vera si sa se aboneze la comentarii.


Miracolul plantelor - aloe vera Barbadenis

aloe vera
La ora actuala se cunosc peste 240 de specii de aloe vera dar cu toate acestea doar 3 sau 4 dintre ele au proprietati medicinale. Aceste specii sunt in general cultivate si se folosesc la producerea de medicamente, suplimente alimentare si in industria cosmeticelor. Dintre speciile de aloe vera cu proprietati medicinale, cel mai puternic recunoscuta este specia Aloe Vera Barbadenis. Aceasta specie de aloe vera este originara din Africa de Nord si Spania dar la ora actuala se cultiva si se dezvolta unele regiuni calde si usate din Asia, Europa si America.

Frunzele de loe vera contin gelul care este baza vindecarii si care este in proportie de peste 96% apa. Restul de 4% din compoztia frunzelor de aloe vera sunt reprezentate de peste 75 de substante active foarte recunoscute ca avand proprietati de vindecare si terapeutice clar dovedite in exeperiente. Printre substantele continute de gelul de aloe vera amintim vitaminele A, B, C, E, calciu, aminoacizi pentru construirea de proteine si multe din enzimele utilizate în sistemul digestiv.

Aloe vera - planta terapeutica recunoscuta

Aloe vera - planta terapeutica recunoscuta de mii de ani
Aloe Vera a este o planta recunoscuta de mii de ani pentru proprietatile ei de vindecare. Aloe vera ca planta conţine peste 75 de ingrediente recunoscute ca au mari calitati in tratarea si vindecarea bolilor. Aloe vera actioneaza ca un anti-inflamator si acţiuneaza in mod direct asupra celulelor epiteliale, asupra pielii, asupra a aparatului digestiv, respirator si a tractului urino-genital . Aloe vera ajuto si la intretinerea echilibrului in sistemul imunitar. Aloe Vera ofera beneficii extraordinare a organismului atat la oameni cat si la animale.
aloe vera


Aloe Vera gel furnizeaza organismului foarte multe ingrediente nutrivite ajutand organismul astfel sa se vindece mai repede, intarindu-l. Aloe vera mai este cunoscuta si ca o planta care ajuta la detoxifierea organismului deoarece faciliteaza absorbtia si ajuta la bunul mers al proceselor digestive in organism.


Marturii din trecut despre aloe vera

aloe vera
In timpuri diferite, pe fiecare continent, in fiecare culturi, aloe vera a atras atenţia multor si sofisticate persoane deschise la intelegerea si studierea acesteia ca o planta cu foarte multe proprietati de vindecare si tratament in multe afectiuni. generatie dupa generatie multi savanti au cercetat cu mijloacele specifice generatiei lor planta aloe vera.

Exista nenumarate scrieri vechi despre proprietatile de vindecare miraculoasa a plantei de aloe vera, scrise si gasite in India, in apropierea orasului Nippur, unde s-au descoperit cele mai vechi scrieri despre calitatile aloe vera. Unii sustin ca chiar vestitul si renumitul Hipocrate a folosit aloe vera in tratarea pacientilor si ca in vremea li se folosea la scara larga aloe vera in medicina mai ales in tratarea inflamatiilor. Celsius mentioneaza in scrierile lui despre aloe vera ca medicament purgativ. un lat mare om de stinta in domeniul farmacologic, numit Dioscorides, scrie despre aloe vera ca r fi o planta care auta la curatarea stomacului si ca bauturile din aloe vera ajuta la o mai buna odihna si chiar induc somnul. toto el scria ca aloe vera a ffost folosita si a dat rezultate in tratarea hemoroizilor, amigdalitei,frunza de aloe vera ajuta la oprirea hemoragiei ranilor.

Istoria aloe vera



aloe vera
Istoria aloe vera

Istoricii cei mai multi botanisti de seama, remarca ca planta aloe vera este originara din locurile cu clima tropical calda de pe continentul Africa. Dar asta nu face ca planta sa fie cultivata doar in aceste locuri, ci de-a lungul timpului, aloe vera a fost dusa si cultivata de om si in alte continente si tari cu clima calda, unde plata de aloe vera s-a adaptata foarte bine si este cultivata atata in libertate cat si in sere imense. In zielel nostre sunt mari culturi de aloe vera mai ales in SUA, texas, Florida si California.

Desi nu este inca promovata destul de normal la calitatile ei terapeutice, aloe vera este foarte recunosuta in mediul medical ca o planta cu actiuni foarte evident pozitive mai ales in cazul tratarii arsurilor si a vanatailor. Aloe vera este foarte consumata ca bautura sub forma de gel si este utilizata in producerea multor creme in industria cosmetica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu