miercuri, 11 mai 2011

Argi , formula miracol

Arginina este un aminoacid necesar pentru funcționarea în bune condiții a glandei hipofize, glanda situata la baza creierului.  Necesarul de arginină este ceva mai mare la bărbați pentru că lichidul seminal conține în cantitate de aproximativ 80% acest aminoacid, iar deficitul poate duce la sterilitate.
 
Printre rolurile acestui aminoacid în organism, se pot număra: mărirea cantității de spermă, mărirea imunității naturale, ajutorul în vindecarea rănilor; susține multe funcții vitale ale organismului: presiunea arterială, funcţia cardiovasculară,  creşterea şi rezistenţa masei musculare, creşterea şi consolidarea sistemului osos, metabolismul grăsimilor şi glucozei, producţia hormonilor anti-aging (antiîmbătrânire), ajută la repararea ţesuturilor deteriorate, regenerare celulara, asigură vioiciune fizică și mentală.

Acest aminoacid se poate găsi în stare naturală în nuci, ciocolată, floricele de porumb, dulciuri pe bază de gelatină, orezul brun, făină de ovăz, stafide, semințe de susan și floarea soarelui, pâinea integrală și alte alimente bogate în proteine.

Pentru ca un aminoacid să fie biocompatibil, trebuie să fie produs în formă liberă (are litera L în faţă: L-arginina); sub forma legată (ne-liberă), adică arginina, este inutil pentru că nu se absoarbe.
Organismul preia aminoacidul L-arginina şi, sub influenţa oxigenului şi a enzimei oxid-nitric-sintaza, îl transformă în oxid nitric (NO).

În 1992, oxidul nitric, cea mai cercetată moleculă din istoria modernă a lumii științifice, a fost supranumit „molecula miracol”.

Oxidul nitric ajută la dilatarea endoteliului vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sanguină, susține funcțiile tuturor organelor și le hrănește și ajută la eliminarea deșeurilor. 

Există studii care arată că, oxidul nitric are rol în protecţia gastrică, posibil prin creşterea fluxului sanguin în mucoasa gastrică şi prin modularea funcţiei epiteliului gastric; la nivelul celulelor hepatice are rolul de a apăra aceste celule împotriva diferitelor toxine hepatice, inclusiv alcool şi substantelor medicamentoase; ajută sistemul imunitar  în lupta cu radicalii liberi şi creşte capacitatea de distrugere a celulelor maligne.

În 1998, Robert F. Furchgott, Louis J. Ignarro și Ferid Murad au primit Premiul Nobel în medicină pentru descoperirea rolului esențial al oxidului nitric în funcționarea sistemului cardiovascular.

În 2010, pe baza acestei descoperiri revoluționare, Forever Living Products a lansat Forever ARGI+, supliment complet pe bază de arginină, nutrienti și antioxidanți.

Ingrediente: L-arginină, vitamina C, vitamina D3 (colecalciferol), vitamina K2 (hemoragii), vitamina B6, B12, B9 (acid folic), extract de coajă de struguri, extract de rodie, extract de vin roşu, pulbere de soc, zmeură, cireşe morella, mure, coacăze negre.

Administrare: o măsură pe zi dizolvată în aprox. 250 lichid (poate fi şi Aloe Vera Gel) aduce un aport de 5 grame de L-arginină, inclusiv un aport important de vitamine şi antioxidanţi. Se poate consuma amestecat cu cerealele de la micul dejun, amestecat cu iaurt,etc.
Laureatul Premiului Nobel in 1998, dr. Ferid Murad - isi asociaza numele cu cel mai bun produs pe baza de L-arginina existent pe piata, ARGI+ de la Forever Living Products!
http://www.youtube.com/watch?v=UP7ltpUY8os

Un comentariu: