Nu toate grăsimile sunt rele. Corpul are nevoie de acizi graşi, deoarece creierul este alcătuit în proporţie de peste 60% din grăsimi. Celulele nervoase sunt acoperite cu un înveliş gras numit mielină, crucial în transmiterea rapidă a mesajelor. Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru performanţa optimă a creierului. Carenţa de Omega 3 poate duce la depresie, memorie deficitară, slabă capacitate de concentrare şi învăţare. Forever Living Products a formulat, pe baza celor mai recente cercetări din domeniul nutriţiei, un supliment alimentar de calitate superioară, Forever Arctic-Sea Omega 3. Prin combinarea acizilor graşi Omega 3 şi Omega 9 am obţinut un supliment alimentar sigur şi echilibrat. Cercetătorii japonezi au dovedit că acizii graşi Omega 3 din peşte induc buna dispoziţie şi, la persoanele normale, măresc eficienţa cerebrală până la vârste înaintate.
Acest produs obtinut din ulei de peste marin si ulei de masline, care normalizeaza metabolismul lipidic.
Combinând acizii Omega-3 si Omega-9, produsul oferã un supliment nutritiv sigur si echilibrat, care regleazã nivelul colesterolului si trigliceridelor din sânge. Forever Arctic-Sea Super Omega-3 este o descoperire stiintificã deosebitã în domeniul nutritivelor echilibrate, ce contine atât ulei vegetal, cât si de peste
Omega-3 şi bolile cardiovasculare


Aşa arată interiorul arterelor noastre în urma acumulării de colesterol şi toxine.
Văzând aceste imagini, nu are de ce să ne mire faptul că cea mai
răspândită cauză de mortalitate în acest moment sunt bolile
cardiovasculare datorate exact acestor acumulări de grăsimi şi toxine pe
pereţii vaselor de sânge. Şi din păcate, România chiar este “campioană”
la acest gen de boli în Europa. În urma acestor acumulări pe pereţii
vaselor creşte tensiunea arterială, vasele se îngroaşă şi apar varicele,
îşi pierd elasticitatea, se sparg uşor şi formează hematoame.
Nu ar fi extraordinar dacă am putea curăţa aceste “gunoaie” din
interiorul nostru? Vestea bună e că un astfel de “detergent” există şi
în unele părţi ale lumii este cunoscut de mii de ani. Este vorba de Omega-3, un complex de acizi graşi (sau grăsimi bune cum se mai numesc).
Aceste
grăsimi se găsesc în cantităţi mari în carnea proaspătă de peşte
oceanic gras, cum ar fi somon, macrou, hering. Astfel nu e de mirare
faptul că popoarele nordice, japonezii şi toată populaţia cu acces la
ocean, nu suferă aproape deloc de astfel de boli.

Cea mai puternică dovadă a acestei acţiuni de curăţire se poate vedea
făcând următorul test: ia un pahar sau o tăviţă de polistiren, pune în
ea apă fierbinte şi apoi pune în apă o capsulă de Arctic-Sea Super Omega-3
de la Forever. Nu va dura mai mult de 1-2 minute şi vei vedea cum
polistirenul (care este foarte asemănător ca structură moleculară cu
colesterolul şi trigliceridele) este efectiv topit de uleiul din
capsulă!
Dacă nu ai răbdare să faci experimentul personal poţi vedea cum funcţionează aici:
Omega-3 şi creierul
Omega-3 şi dezvoltarea creierului la copii

Un lucru foarte interesant este arătat de studii recente care dovedesc
faptul că acizii Omega-3 sunt esenţiali în dezvoltarea creierului şi a
sistemului nervos la copii.
Rolul acizilor omega-3 în dezvoltarea cerebrală a fătului şi
copilului este acum bine stabilit. Copiii prematuri au nevoie de o
atenţie specială, pentru că nu pot apela la o rezervă de ţesut adipos.
Aceste rezerve se formează în ultimele 3 luni de sarcină, iar creierul
copilului creşte de 3 până la 5 ori în această perioadă şi apoi încă
odată pe atât în primele trei luni de viaţă. Cu alte cuvinte, dacă mama
nu are în dietă suficient omega-3, creierul fătului ar putea suferi de
lipsă de “material de construcţie” şi aceasta ar putea avea un efect
semnificativ asupra inteligenţei şi vederii copilului.
Studiile au comparat copiii a căror mame au consumat o cantitate
crescută de acizi Omega-3 în perioada sarcinii şi în primele luni de
alăptare cu copii a căror mame nu au făcut acest lucru şi concluzia a
fost aceea că, cei din prima categorie au dovedit o mai bună capacitate
de rezolvare a problemelor şi o învăţare mai rapidă a limbajului
(Agostini, Trojan et al. 1995; Willatts, Forsyth et al. 1998).
Omega-3 tulburările de atenţie şi hiperactivitatea

Un studiu englez sugerează că o suplimentare potrivită de acizi graşi
omega-3 poate înbunătăţi funcţiile comportamentale şi cognitive.
(Richardson, Calvin et al. 2000; Richardson and Ross 2001).
Mulţi copii au putere scăzută de concentrare. Nu sunt capabili să se
concentreze pe un singur lucru, şi când iau parte la activităţi, se
plictisesc, căutând mereu altceva de făcut. Cum nu se pot conforma
normelor sociale, astfel de copii arareori au rezultate bune în şcoală.
Aceste tulburări de comportament sunt numite deficienţe de atenţie sau
hiperactivitate (în engleză ADHD) şi afectează între 3% şi 6% din copii.
Cauza exactă a acestora nu este cunoscută lumii ştinţifice şi medicale,
mai mulţi factori interacţionând pentru a cauza aceste simptome.
Studii la gradiniţe au demonstrat importanţa DHA (un acid gras
omega-3) în dieta copiilor (Carlson and Werkman 1996; Werkman and
Carlson 1996). Participanţii aveau mai multe probleme de comportament,
impulsivitate, tulburarea somnului şi probleme de învăţare decât colegii
lor. De asemenea, aveau şi multe probleme de sănătate. La sfârşitul
acestui studiu, grupul care a luat ulei de peşte a demonstrat o scădere
semnificativă a simptomelor de deficit de comportament şi atenţie.
Omega-3 depresiile şi bolile de creier

Iată câteva dintre ele:
“Uleiul de peşte a
ajutat chiar şi pe cei care suferă de migrene să aiba mai puţine şi mai
uşoare dureri de cap. Există dovezi puternice că grăsimile omega-3 pot
ajuta într-o mulţime de boli mentale incluzând depresia, probleme de
dispoziţie şi chiar schizofrenia. Unii doctori chiar afirmă că
dimensiunile epidemice ale bolilor mentale în societatea modernă pot
avea rădăcini în dezechilibrul de omega-3 din hrană.”
Eat and Heal by the Editors of FC&A Medical Publishing, page 164
Eat and Heal by the Editors of FC&A Medical Publishing, page 164
“Acizii graşi Omega-3,
care lipsesc din dieta majorităţii oamenilor, sunt prezenţi din
abundenţă în creier şi au un rol esenţial în funcţionarea acestuia. Deşi
se ştiu puţine despre felul în care acţionează aceşti acizi asupra
stării mentale, descoperiri recente arată legătura directă dintre
nivelele scăzute de omega-3 şi depresie.”
Fight Back With Food by Readers Digest, page 73
“Schizofrenia este o
boală mentală devastatoare care tinde să atace încă din tinereţe. Noile
medicamentele antipsihotice au ajutat mulţi schizofrenici să funcţioneze
minimal în societate, dar nu au reuşit să elimine toate simptomele
deranjante. Recent, 3 grupuri independente de cercetători au descoperit
că schizofrenicii au nivele anormal de reduse de DHA. Pornind de la
aceste descoperiri, un al 4-lea grup a tratat 20 de schizofrenici cu
ulei de peşte. Terapia a fost bine tolerată şi a rezovat amândouă
tipurile de simptome: “simptomele pozitive” cum ar fi halucinaţiile, şi
“simptomele negative” cum ar fi lipsa de sentimente şi retragerea
socială. Unii pacienţi au scăpat chiar şi de mişcările involuntare
anormale, numite şi “diskinezie tardivă”, care sunt un efect secundar al
tratamentului medicamentos prelungit. Investigatorii au concluzionat că
acizii graşi omega-3 prezintă “noi şi incintante posibilităţi
terapeutice”
The Omega Diet by Artemis P Simopoulos MD and Jo Robinson, page 98
Vrei să ştii mai multe pe acest subiect citeşte aici (lb. Eng.):
Concluzie

Forever Living oferă prin produsul Arctic-Sea Super Omega-3
o excelentă sursă de acizi graşi Omega-3 din sursă pură, nepoluată, şi
anume peşte oceanic de mare adâncime. Această formulă este perfect
echilibrată, cu un adaos de acizi Omega-9 extraşi din ulei de măsline. Citește fişa produsului »
Fiecare capsulã contine 225 mg EPA si câte 150 mg DHA si acid oleic,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu