marți, 4 octombrie 2011

Omega 3 - 9 Arctic Sea


 Nu toate grăsimile sunt rele. Corpul are nevoie de acizi graşi, deoarece creierul este alcătuit în proporţie de peste 60% din grăsimi. Celulele nervoase sunt acoperite cu un înveliş gras numit mielină, crucial în transmiterea rapidă a mesajelor. Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru performanţa optimă a creierului. Carenţa de Omega 3 poate duce la depresie, memorie deficitară, slabă capacitate de concentrare şi învăţare.  Forever Living Products a formulat, pe baza celor mai recente cercetări din domeniul nutriţiei, un supliment alimentar de calitate superioară, Forever Arctic-Sea Omega 3. Prin combinarea acizilor graşi Omega 3 şi Omega 9 am obţinut un supliment alimentar sigur şi echilibrat. Cercetătorii japonezi au dovedit că acizii graşi Omega 3 din peşte induc buna dispoziţie şi, la persoanele normale, măresc eficienţa cerebrală până la vârste înaintate.
Acest produs obtinut din ulei de peste marin si ulei de masline, care normalizeaza metabolismul lipidic.
Combinând acizii Omega-3 si Omega-9, produsul oferã un supliment nutritiv sigur si echilibrat, care regleazã nivelul colesterolului si trigliceridelor din sânge. Forever Arctic-Sea Super Omega-3 este o descoperire stiintificã deosebitã în domeniul nutritivelor echilibrate, ce contine atât ulei vegetal, cât si de peste

Omega-3 şi bolile cardiovasculare


artera blocata de placa de colesterolArtera ingustata de placa de colesterol

Aşa arată interiorul arterelor noastre în urma acumulării de colesterol şi toxine.

Văzând aceste imagini, nu are de ce să ne mire faptul că cea mai răspândită cauză de mortalitate în acest moment sunt bolile cardiovasculare datorate exact acestor acumulări de grăsimi şi toxine pe pereţii vaselor de sânge. Şi din păcate, România chiar este “campioană” la acest gen de boli în Europa. În urma acestor acumulări pe pereţii vaselor creşte tensiunea arterială, vasele se îngroaşă şi apar varicele, îşi pierd elasticitatea, se sparg uşor şi formează hematoame.
Nu ar fi extraordinar dacă am putea curăţa aceste “gunoaie” din interiorul nostru? Vestea bună e că un astfel de “detergent” există şi în unele părţi ale lumii este cunoscut de mii de ani. Este vorba de Omega-3, un complex de acizi graşi (sau grăsimi bune cum se mai numesc). pesteAceste grăsimi se găsesc în cantităţi mari în carnea proaspătă de peşte oceanic gras, cum ar fi somon, macrou, hering. Astfel nu e de mirare faptul că popoarele nordice, japonezii şi toată populaţia cu acces la ocean, nu suferă aproape deloc de astfel de boli.
Cea mai puternică dovadă a acestei acţiuni de curăţire se poate vedea făcând următorul test: ia un pahar sau o tăviţă de polistiren, pune în ea apă fierbinte şi apoi pune în apă o capsulă de Arctic-Sea Super Omega-3 de la Forever. Nu va dura mai mult de 1-2 minute şi vei vedea cum polistirenul (care este foarte asemănător ca structură moleculară cu colesterolul şi trigliceridele) este efectiv topit de uleiul din capsulă!
Dacă nu ai răbdare să faci experimentul personal poţi vedea cum funcţionează aici:

Omega-3 şi creierul

Omega-3 şi dezvoltarea creierului la copii

copil
Un lucru foarte interesant este arătat de studii recente care dovedesc faptul că acizii Omega-3 sunt esenţiali în dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos la copii.
Rolul acizilor omega-3 în dezvoltarea cerebrală a fătului şi copilului este acum bine stabilit. Copiii prematuri au nevoie de o atenţie specială, pentru că nu pot apela la o rezervă de ţesut adipos. Aceste rezerve se formează în ultimele 3 luni de sarcină, iar creierul copilului creşte de 3 până la 5 ori în această perioadă şi apoi încă odată pe atât în primele trei luni de viaţă. Cu alte cuvinte, dacă mama nu are în dietă suficient omega-3, creierul fătului ar putea suferi de lipsă de “material de construcţie” şi aceasta ar putea avea un efect semnificativ asupra inteligenţei şi vederii copilului.
Studiile au comparat copiii a căror mame au consumat o cantitate crescută de acizi Omega-3 în perioada sarcinii şi în primele luni de alăptare cu copii a căror mame nu au făcut acest lucru şi concluzia a fost aceea că, cei din prima categorie au dovedit o mai bună capacitate de rezolvare a problemelor şi o învăţare mai rapidă a limbajului (Agostini, Trojan et al. 1995; Willatts, Forsyth et al. 1998).

Omega-3 tulburările de atenţie şi hiperactivitatea

copil ADHDCopiii cu dificultăţi de atenţie şi învăţare, cum ar fi dislexia, se pare că au nivele mai scăzute de acizi graşi omega-3 decât ceilalţi (Burgess, Stevens et al. 2000; Taylor, Higgins at al. 2000).
Un studiu englez sugerează că o suplimentare potrivită de acizi graşi omega-3 poate înbunătăţi funcţiile comportamentale şi cognitive. (Richardson, Calvin et al. 2000; Richardson and Ross 2001).
Mulţi copii au putere scăzută de concentrare. Nu sunt capabili să se concentreze pe un singur lucru, şi când iau parte la activităţi, se plictisesc, căutând mereu altceva de făcut. Cum nu se pot conforma normelor sociale, astfel de copii arareori au rezultate bune în şcoală. Aceste tulburări de comportament sunt numite deficienţe de atenţie sau hiperactivitate (în engleză ADHD) şi afectează între 3% şi 6% din copii. Cauza exactă a acestora nu este cunoscută lumii ştinţifice şi medicale, mai mulţi factori interacţionând pentru a cauza aceste simptome.
Studii la gradiniţe au demonstrat importanţa DHA (un acid gras omega-3) în dieta copiilor (Carlson and Werkman 1996; Werkman and Carlson 1996). Participanţii aveau mai multe probleme de comportament, impulsivitate, tulburarea somnului şi probleme de învăţare decât colegii lor. De asemenea, aveau şi multe probleme de sănătate. La sfârşitul acestui studiu, grupul care a luat ulei de peşte a demonstrat o scădere semnificativă a simptomelor de deficit de comportament şi atenţie.

Omega-3 depresiile şi bolile de creier

colaj depresieNenumărate publicaţii şi studii medicale arată o relaţiie foarte strânsă între nivelul de omega-3 din sânge şi problemele de funcţionare a creierului.
Iată câteva dintre ele:
“Uleiul de peşte a ajutat chiar şi pe cei care suferă de migrene să aiba mai puţine şi mai uşoare dureri de cap. Există dovezi puternice că grăsimile omega-3 pot ajuta într-o mulţime de boli mentale incluzând depresia, probleme de dispoziţie şi chiar schizofrenia. Unii doctori chiar afirmă că dimensiunile epidemice ale bolilor mentale în societatea modernă pot avea rădăcini în dezechilibrul de omega-3 din hrană.”
Eat and Heal by the Editors of FC&A Medical Publishing, page 164
“Acizii graşi Omega-3, care lipsesc din dieta majorităţii oamenilor, sunt prezenţi din abundenţă în creier şi au un rol esenţial în funcţionarea acestuia. Deşi se ştiu puţine despre felul în care acţionează aceşti acizi asupra stării mentale, descoperiri recente arată legătura directă dintre nivelele scăzute de omega-3 şi depresie.”
Fight Back With Food by Readers Digest, page 73
“Schizofrenia este o boală mentală devastatoare care tinde să atace încă din tinereţe. Noile medicamentele antipsihotice au ajutat mulţi schizofrenici să funcţioneze minimal în societate, dar nu au reuşit să elimine toate simptomele deranjante. Recent, 3 grupuri independente de cercetători au descoperit că schizofrenicii au nivele anormal de reduse de DHA. Pornind de la aceste descoperiri, un al 4-lea grup a tratat 20 de schizofrenici cu ulei de peşte. Terapia a fost bine tolerată şi a rezovat amândouă tipurile de simptome: “simptomele pozitive” cum ar fi halucinaţiile, şi “simptomele negative” cum ar fi lipsa de sentimente şi retragerea socială. Unii pacienţi au scăpat chiar şi de mişcările involuntare anormale, numite şi “diskinezie tardivă”, care sunt un efect secundar al tratamentului medicamentos prelungit. Investigatorii au concluzionat că acizii graşi omega-3 prezintă “noi şi incintante posibilităţi terapeutice”
The Omega Diet by Artemis P Simopoulos MD and Jo Robinson, page 98
Vrei să ştii mai multe pe acest subiect citeşte aici (lb. Eng.): 

Concluzie

Cum corpul nostru nu este capabil să producă acizi graşi omega-3 (cu excepţia laptelui de mamă), este vital pentru dezvoltarea creierului nostru să-i introducem în dieta zilnică.
Forever Living oferă prin produsul Arctic-Sea Super Omega-3 o excelentă sursă de acizi graşi Omega-3 din sursă pură, nepoluată, şi anume peşte oceanic de mare adâncime. Această formulă este perfect echilibrată, cu un adaos de acizi Omega-9 extraşi din ulei de măsline. Citește fişa produsului »
Fiecare capsulã contine 225 mg EPA si câte 150 mg DHA si acid oleic,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu