joi, 13 octombrie 2011

Nature Min

 Caderea parului si unghiile fragile

Prietena mea avea probleme mari cu caderea parului. Era o situatie care o supara foarte mult si la care nu gasea solutii.  Si eu aveam aceeasi problema, insa nu ii acordam prea mare atentie pana cand am realizat ca din parul meu lung si negru au mai ramas “cateva” fire, stralucire deloc, aspru si greu de aranjat. Prietena mea a fost inspirata si s-a gandit ca ar fi bine sa faca o cura cu minerale. Fiindca stiam de produsul Nature Min de la Forever, i-am sugerat sa le incerce, mai ales ca un flacon are 180 de tablete si in plus, sunt suplimente naturale. La scurt timp, parul a incetat sa-i mai cada.
Par sanatos si frumos
Am urmat si eu aceeasi cura cu Nature Min si dupa doua saptamani am scapat de caderea parului iar stralucirea si volumul pe care parul meu le avea cu ani in urma, au revenit spre marea mea bucurie!

In compozitia acestor minerale se regasesc de toate, mai precis:  calciu, magneziu, fosfor, iod, cupru, zinc, seleniu, crom, vanadiu, fier, molibden,prezente in proportie sinergica si in forma chelata (permite pastrarea stabilitatii si proprietatilor nutritive). Substantele pe care le-am enumerat mai sus se obtin din sedimente marine de alge, raci si scoici de mare adancime.
Imi place sa am parul lung, insa am vazut cat e de importanta si ingrijirea interna, nu numai cea externa cu masti, balsamuri, tratamente pentru par.  In general sa stiti ca daca nu exista o afectiune clara la nivelul scalpului, cauza caderii parului este lipsa de minerale din organism. Cand ii oferi organismului tau un complex (natural de preferinta) de astfel de substante, adica exact ce are nevoie, dispare si problema caderii parului, precum si alte probleme conexe (cum este de exemplu exfolierea unghiilor sau unghiile fragile). Apropo de unghii fragile, sigur ca le avem si mi se rupeau intruna, nu puteam sa le las mai lungi un pic, ca se crapau doua-trei si trebuia sa le tai pe toate. Dupa ce am luat mineralele, ma pot mandri cu o manichiura frumoasa si rezistenta .

relatare A. A

Calciu - principalul rol in organism este sa mentina structura functionala optima a oaselor si danturii. Printr-un joc ionic este mentinuta si concentratia fiziologica a calciului in sange, care pentru indeplinirea rolului sau structural, necesita prezenta magneziului si a vitaminelor A, C si D. Intervine in procesul de coagulare si inlesneste transmiterea influxului nervos (a comenzilor). Mareste capacitatea leucocitelor de a distruge germenii si intervine decisiv in contractia musculara, avand rol fata de strontiul radioactiv. De notat ca, depunerea lui sub forma litiazelor la nivelul cailor urinare, este impiedicata de magneziu, acelasi efect avandu-1 si la nivelul peretilor vasculari.

Fosfor - dupa calciu, este cel mai abundent element mineral din organism, care alaturi de acesta si magneziu, indeplineste rol structural in oase si dinti. Intervine in numeroase reactii metabolice, prin care se utilizeaza glucidele, lipidele si proteinele, ameliorand performantele intelectuale. Deficitul de fosfor afecteaza grav circuitul energetic celular, ceea ce poate conduce la moartea celulei.

Magneziu - se impune la persoanele in crestere si la gravide, consumul lui crescand la femeile care alapteaza. Intervine in structura de rezistenta a osului, insulina putandu-si indeplini functia numai in prezenta ionului de magneziu. Capacitatea eritrocitelor (globulelor rosii) de a transporta oxigenul spre tesuturi, creste sub influenta ionului de magneziu. Magneziul combate totodata spasmul peretilor vasculari arteriali (coronarele) si are efect hipocolesterolemiant. Multitudinea rolurilor sale il face sa fie util in prevenirea infarctului miocardic, in profilaxia litiazelor renale si hipercolesterolemii.

Fier - cea mai mare concentratie de fier se afla in hemoglobina, avand un rol decisiv in transportul oxigenului de la plamani, pana la celulele consumatoare. Nevoia de fier este mult crescuta la gravide, precum si in cazuri de anemii prin lipsa de fier. Tot el intra in structura foarte multor enzime, mai ales a acelora responsabile de schimburile respiratorii ale celulelor.

Iod - asigura buna functionare a glandei tiroide, care prin hormonii pe care-i produce, controleaza consumul energetic al reactiilor metabolice si adapteaza permanent organismul la diversi stimuli (agresori) externi (mediul ambiant). Lipsa iodului da nastere unei afectiuni grave - gusa endemica, iar semnele insotitoare pot avansa in gravitate pana la tulburari psihice grave (cretinism).

Mangan - rolul sau important in organism, este dat de calitatea de a fi catalizator enzimatic. De asemenea, intervine in formarea si maturarea globulelor rosii, deficitul de mangan putand duce la slabirea sau pierderea vederii si auzului, la infertilitate sau ataxie (coordonarea modificata a miscarilor).

Cupru- are rol in maturarea globulelor rosii, transmiterea influxului nervos si in formarea calusului osos in fracturi. Deficitul de cupru poate duce printre altele, la modificarea structurilor peretelui arterial, ajungandu-se pana la ruperea lui, sau formarea de anevrisme (hernieri ale peretelui).

Zinc- este dupa fier, cel mai bogat oligoelement din organism, intrand in componenta insulinei si a hormonilor sexuali.

Seleniu - cel mai important rol este contributia pe care o aduce la realizarea respiratiei celulare. Protejeaza hemoglobina de o degradare prematura, actionand impreuna cu vitamina E, catabolizandu-si reciproc efectele. Stimuleaza sinteza de imunoglobuline, avand o actiune puternic antioxidanta, deci previne timp indelungat imbatrânirea tesuturilor.

Crom- activeaza enzimele implicate in metabolismul glucozei, in sinteza acizilor grasi si in sinteza colesterolului. Cromul creste eficacitatea insulinei la nivel celular, prin inducerea aparitiei pe membrana acestora a unui numar crescut de receptori pentru insulina. Cromul scade colesterolul si depunerea lui pe peretii arteriali, asigurand protectia partiala impotriva aterosclerozei: incetineste involutia tesuturilor (imbatranirea lor), permitand totodata mentinerea integritatii sistemului nervos, scazand in intensitate manifestarile legate de afectarea nervilor periferici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu